lauantai 7. syyskuuta 2013

M31, M57 - Pidempiä valotuksia

Loistavat kuvauskelit ne vaan jatkuu ja jatkuu. Tämän illan harjoitus oli tutut ja turvalliset kohteet M31 ja M57. Edellisestä telekuvaussessiosta oppineena koitin tällä kertaa saada tarkennuksen mahdollisimman hyvin kohdalleen. Varmuuden vuoksi himmensin vielä pykälän verran. Kamera sai valotella 30 s pätkiä rauhassa samalla kun Suomi pelasi futista Espanjaa vastaan. Pinossa 89 valotusta, noin 45 min.
Canon EF 70-300 mm @ 300 mm, f/6.3. 30 s * 89
Andromedan jälkeen linssi kohti Lyyraa samoilla asetuksilla. Kun vertaa näitä kuvia ja pari viikkoa sitten samasta kohteesta otettuja, huomaa kylä tämän homman perustotuuden. Mitä pidempi on valotusaika, sen laadukkaampi on otos. Tähtien määrässä kuin myös kuvan kohinassa aivan selvä ero.
Canon EF 70-300 mm @ 300 mm, f/6.3. 30 s *45
Osasuurennos edellisestä
Tämän olen todennut ennenkin, mutta taas tuntuu siltä, että kuvankäsittelyyn pitää panostaa seuraavaksi lisää. Näitä kuvia on venytelty Lightroomissa lähinnä fiilisten perusteella. Lynkeoksessa olisi erilaisia maskeja, waveletteja yms terävöitystyökaluja, jotka ovat toistaiseksi olleet satunnaisia kokeiluja lukuun ottamatta käyttämättöminä. Se hyvä tässä digiajassa on, että samoihin otoksiin voi palata uudelleen ja uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti